Se oli siinä

Jaa niin parisuhdeko? No ei sentäs, mutta olemme vihdoin saapuneet ainakin melkein siihen pisteeseen, että viimeinenkin lista talossa on paikoillaan. eihän siihen mennyt kuin se 8 vuotta.

Olen kaikille aina sanonut, että ken rakennushommiin ryhtykööt se optimistisen mielelaadun omatkoot. Itsehän laskeskeltiin että sellainen nelisen vuotta tähän projektiin saisi upotettua.

Mistähän sitä olisi tietänyt, että talonrakentamiseen voi upota kokonainen elämän kirjo. Vuodenaikojen vaihtuessa yksi toisensa jälkeen on rakennettu, rähjätty menemään, itketty ja naurettu, sovittu ja mökötetty. Mutta urhasti se talo vain on sieltä noussut vaikka niin se on se tattikin aina välillä. Tämän projektin aikana on hyvästelty Suur-Emäntä, synnytetty uusi sukupolvi, ihmetelty juoksevan veden ihmettä ja opeteltu käymään taas oikeassa suihkussa.

Talon viimeisistä vaiheista en enää oikein ilennyt repostella. Hieman hiipien se muutos tuli, kun ratkiriemukkaasta rakennustyömaasta muovautui oma koti. Tuli sellainen olo, että tämän haluan pitää itselläni. Vaikka hienohan siitä tuli. Ja eipä kai tällainen vanha talo koskaan ole valmis, vaan naristen muuttuu aikojen saatossa. Taikka sitten ei.

Juhlapäiviä ei osata vieläkään viettää. Pääsiäinen ja vappu on yhä yhtä kuin ekstrapitkä rakennusetappi. Mutta kukapa sitä elämästään päiviä vaihtaisi. Kun jokaisen kotinsa hirren tuntee nimeltä ja koko piirikunta tietää sen keltaisen talon siellä kylänraitilla, niin hyvähän siinä on leivinuunin leimussa kiikkustuolissa hissutellessa.

Taaikka sitten vaikka muuttaa ulkomaille. *

Nyt on nimittäin sellanen tilanne, että ajolähtö on päällä ja nyt meinaan paahdetaan tuhatta ja sataa, että ehditään seuraavien asukkaiden alta pois, sillä uudet seikkailut odottavat. Isäntä askartelee vielä keittiön kaappeja ja koristelautojen somisteita samalla kun itse pakkaan tavaroita hermoille käyvien, hepuloivien homo sapiens pentujen piirittämänä. Sillä ei ole mitään sellaista kirittäjää, kuin se s”€&%!allinen kiire. Muutenhan ei mistään tule näköjään valmista.

Mutta se onkin sitten seuraavan blogin aihe.

Keittiö valmistui n. 6 tuntia ennen vuokralaisten sisäänmuuttoa. Ihan omin pikku kätösin tuonkin Isäntä askarteli.

Heippa talo, olet ihana, joskus vielä palataan mutta nyt vauhdilla etiäpäin. Nimittäin:

Muutetaanks hei Skotlantiin?

*Ei, tämä ei ole aprillipilaa.

Jätä kommentti