Mitää?

Tämä blogi sai alkunsa, kun päätimme hetken päähänpistosta hurauttaa pikku puntollamme kaupungista maalle ja ruveta rakentamaan hirsitaloa ilman mitään perehtymistä aiheeseen ennakolta. Isäntä on kuitenkin sentään rakennusalan ammattilainen Espanjasta.  Hirsirakentamisesta kokemusta oli kummallakin pyöreät nolla mutta onneksi on internet ja Youtube. Tämä blogi kertoo ainakin lähtökohtaisesti talonrakentamisesta ja maalla asumisesta ja aina joskus jostain ihan muusta. Huumori on tällä työmaalla pakollista, muutoin lähtee järki päästä.

Itse talon rakentaminen tapahtuu niin pitkälle itse kuin vain fyysisesti on mahdollista ja välillä hieman senkin yli. Ulkopuolisia janttareita on käytetty maatöiden tekoon ja kattotuolien nostoon. Vaikka Isäntä meinasi aluksi nekin lykkiä itse paikoilleen. Seuraavan kerran puhelin piti ottaa kouraan sähkö- ja putkitöiden kohdalla. Muuten kaikki hoituu kotikonstein.

Joskus totesin olevani henkisesti valmistautunut asumaan kuvassa näkyvässä saunamökissä kaksi talvea. Emme siis omista juoksevaa vettä saati kunnollisia seinäeristyksiä, myös kamina tuppaa savuttamaan sisään. Neljä talvea myöhemmin voi todeta, että kaikkeen näköjään tottuu, myös ulkohuussiin keskellä talvipakkasia. Nykyään sitä ei enää edes muista, että on olemassa sellainenkin asia kuin juokseva vesi. Ajatella.

 

Kahvitauko

Kuva ajalta jolloin meillä oli vielä nurmipiha.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s