Menyy

Kevään ruokahitit viikolla 1:

Oululaisten jälkiuunileipäpala paahtimeen, ketsuppia, paksu juustokerros päälle, halkaistu nakki päälle ja lopuksi vielä aimo annos ketsuppia. Hiljentää kiljuvimmankin nälän.

Munakokkelia ja pekonia. Pekonin rapsakaksi paistamisen salaisuus on kylmä paistinpannu. Tämä vinkki on räyheämpien raksajamppojen ammattisalaisuus.

Viikko 2:

Se sama oululaisen jälkiuunipala paahtimeen. Tällä kertaa maksamakkaraa kunnon laastikerros ja päälle juustoa. Ihrakerroin kohdallaan.

Tosiraksan Karponaara. Puoli kiloa jauhelihaa, purkki kermaa. Valkoviiniä. Kilo pastaa. Sekoitetaan kaikki yhteen, syödään kera katatoonisen nälkätilan.

Viikko 3:

Otetaan nippu parsaa, paketti pekonia. Kääritään pekoni parsan ympärille ja pannuun. Avot!

Viikko 4:

Haetaan liiteristä yksi pallogrilli, hiiliä pohja täyteen, perään puoli litraa sytytysnestettä ja palava tulitikku. Haetaan kaupasta makkarapaketti. Makkarat grilliin ja kansi päälle. Kun pullo olutta on juotu, voi makkarat nostaa lautaselle. Toimii sekä sinapin, että ketsupin kanssa. Suosittelen.

Viikko 6:

Kun pari viikkoa jatkunut pallogrillin savuttaminen alkaa kyllästyttää, siirrytään astetta ammattilaisempaan lähestymistapaan. Hetaan eräästä saksalaisen halparuokaketjun myymälästä naurettavan halpa hitsauskone ja otetaan nippu harjateräksiä. Hitsataan teräksistä pienirakoinen ritilä. Valitaan pihalla lojuvista sokkelinpaloista sopivan kokoinen yksilö ja rakennetaan sen päälle vanhoista tiilistä neliskulmainen rakennelma, jonka yksi sivu jätetään auki. Asetetaan hitsattu ritilä päälle ja hiiliä alle. Sytytysnesteet ja palava tikku sekaan ja hiillosta odottamaan. Grilliin voi lykkiä melkein mitä tahansa syömäkelpoista. Toimii erityisesti aurinkoisella säällä.

Viikko 7.

Kiikutetaan paikalle äiti. Hätätapauksessa kelpaa myös anoppi. Loppu hoitaa itse itsensä, tästä eteenpäin suosittelen jostavaa vaatetusta.

Viikolla 67.

Kun äiti ei ole enää paikalla, eikä suostu tulemaan vaikka maanittelisit ja jääkaapissa ei ole enää edes valoa, koska lamppu on palanut, mene liiteriin. Avaa yksi pellavanauha paketti. Silppua pellava ja laita kuppiin. Kaada maitoa perään. Sulje valot tai pistä silmät kiinni ja aloita ruokailu. Maistuu samalta kuin suurin osa markkinolla olevista superkuituraksuista eli muroista. En suosittele. Kumpaakaan.

 

Viikolla 93.

Tässä vaiheessa rakentamisen hidastuessa ja muuttuessa kevyemmäksi on aika alkaa erilaisten ruokavalioremonttikirjojen selailu. Sillä siinä missä työn teko on vähentynyt, ruokahalu ja syödyn ruoan määrä ovat pysyneet ennallaan. Vaatekaapissa olevat vaatteet ahdistavat ja puristavat ja ainoastaan verkkarit tuntuvat kivalta päällä. Ja, koska rakennusbudjetti ei veny uuden vaatevaraston hankintaan, on aika niin sanotusti haistaa kahvi ja kirjautua kuntosalille. Ja aloittaa sellerinsyönti. Huoh.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s