Lady Sophié

Joku saattaa muistaa toissasyksyisen tapauksen nimeltä Ernesto. Kaikessa lyhykäisyydessään kyseessä oli siis jyrsijämaailman Indiana Jones, joka kiipeili pöydille, vieraili Hurtan vesikupilla, viskeli lihaliemikuutioita lattialle ja muutenkin elämöi tuvassa kuin Elvis huuruisimpina vuosinaan, vaikka vieressä hääräsi ihmisiä ja yksi nelijalkainen, joka tosin kieltäytyi eliminoimasta häirikköä. No Erneston kohtaloksi kävi giljotiini siinä vaiheessa, kun allekirjoitaneen yöunet alkoivat kärsiä talon jyrsimisestä aiheutuvasta mekkalasta, tiskipöytä täyttyi papanavuorista sekä vierailut allekirjoittaneen käsilaukkuun tihenivät.

Kohtalo, joka tosin vieläkin painaa hieman sydänalaa herkempinä hetkinä.

Meni yli vuosi ennen kuin Ernesto sai seuraajan. Ja Lady Sophié onkin aivan toista maata. Kyseessä on varsin arka metsähiiri (kyllä, googlepienjyrsijäasiantuntija jälleen asialla), joka on tiettävästi liittynyt seuraamme viime talven aikana. (Insomniasta kärsivä historijoitsijamme  kyky hahmottaa ajan kulua on tällä hetkellä hieman vaillinainen.) Edeltäjäänsä huomattavasti kultivoituneempaa sankaritarta on saatu näköetäisyydelle tähän asti vain kaksi kertaa. Kerran näin silmäkulmastani punaisenruskean salaman vilahtavan sukkana keittiön lattian poikki. Niin hämmentävä ilmestys, että päätin osallistua tapahtumaan kiljasemalla ja saamalla lievän paskahalvauksen. En kuitenkaan kiivennyt tuolin päälle.

Toinen kohtaaminen tapahtui muutama viikko sitten, kun sattumalta katseeni osui lattiassa komeilevaan holvikaarikäytävään, jota ei tietenkään olla Erneston jälkeen saatu tukittua. Onhan siitä vasta reilu vuosi. Sieltä ovelta ne kaksi nappisilmää tuijottivat liikkumatta, kun itse tuijotin takaisin. Hetki siinä pällisteltiin, kunnes alakerran naapuri katosi talon syövereihin.

Vaikkei Lady Sophiéta paljoa näykään niin sitäkin paremmin sen kuulee. Julkisuudessa neitokainen on mitä hyväkäytöksisin: papanoi vienosti vain yhteen nurkkaan talon viimeiseesä sopessa, syö Isännän marie-keksejä oman pikku pöytänsä ääressä, sekä pysyy poissa pahanteosta.

Kulissien takana onkin sitten aivan toisenlainen meno. Muutamana aamuyönä olen herännyt kello 4 tietämillä seuraavaan audioinstallaatioon:

Kruunts,

Krunts. Rousk.

KRUNTS, KRUNTS. KRUUUNTSSH

Eräskin yö tilanne eskaloitui siihen, että Hurttaa tietenkin alkoi pelottamaan moottorisahan meteliin verrattava yöllinen älämölö ja sen seurauksena Maailman Nössöin Koira yritti piiloutua minimaalisen yöpöydän alle tajuamatta ettei 25kg ruhollaan millään mahdu 40 x 40 x 50cm tilaan. Tämän operaation seurauksena kaikki pöydällä majaillut elektroniikka lenteli tietenkin pitkin lattioita jumalattoman mekkalan säestämänä. Muy bueno. Suorastaan estupendo.

Jos ei tämä, yhdistettynä sängyn viereisen seinän sisäiseen infernaaliseen rouskutukseen ollut tarpeeksi karistamaan unia sadan metrin säteeltä, päätti koiramme alias Ujopiimä kiivetä turvaan sänkyyn, jossa istui Isännän naaman päälle.

Kyllä, aivan keskelle sitä umpiunessa olevaa partakeskittymää. Siitä käsin Hurtta suuntasi hennosti tökkivän etutassunsa kohti allekirjoittaneen otsaa äännellen niin surkeasti kuin repertuaarista vain lähtee. Eli ei sitten nukuta kukaan. Siinä vaiheessa kun vihdoin seinän moukaroinnin ja tunnin kieriskelemisen jälkeen olisi uni vihdoin maittanut, soi herätyskello. Tietenkin.

Isäntä kertoi jälkikäteen, että oli varsin jännä kokemus herätä keskellä yötä siihen, että toista silmää ei saanut auki, koska koiran hanuri. Eipä ollut sitäkään kokenut aikaisemmin.

 

IMG_3078

Näyte Lady Sophién pöytätavoista, oli ihan omatoimisesti viritellyt kattaukset. 

 

IMG_1595

Lady Sophién Keksitaidetta. En vieläkään tajua miten jotkut syövät pitsansakin näin?!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s