Koodinimi Kissatalo eli Sisustusretki Portugaliin vol I.

Pöytäkirjaan merkittäköön Isännän vastalause koskien tämän kertaista aihepiiriä. Sisustamisesta ja matkailusta länkyttäminen täyttävät kuulema rakennus-aihepiirin pahoinpitelyn sekä  väärinkäytön tunnusmerkit.

Kävimme siis joululoman loppuhuipennukseksi Suur-Isännän ja Suur-Emännän kanssa pyörimässä muutaman päivän Algarvessa Faron liepeillä. Vino verdeä tuli lipiteltyä ammattilaisen tavoin ja paluumatkalla lastiruumaan menevää tavaraa oli sellaiset kaksi matkalaukkua ja +37 kiloa enemmän kuin lähtiessä.

Suunnitelmista rahdata bidé-pytty peräpohjolaan luovuttiin pitkällisen harkinnan jälkeen. Tyydyimme siis trokaamaan ainoastaan pienehkön oliivipuulipaston ja muuta elintärkeää roipetta.

Algarve oli meille mitä mainioin: joka päivä paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta ja lämpötilat olivat poikkeuksellisen korkeat tammikuulle. Lisäksi omaan huoneeseeni kuuluva ensuite-kylpyamme teki matkasta suorastaan ekstaattisen. Historiallisen reissusta teki sen, ettei allekirjoittanut ostanut yhtään paria kenkiä ja ainoastaan yhden vaatekappaleen. Sisustustavaraa tuli sitten senkin edestä. Parkkeerasimme Suur-Isännän olutta myyvään läheiseen ruokapaikkaan ja suuntasimme tiemme sisustusparatiisiin, josta käytämme koodinimeä Kissatalo.

Pikainen päässälaskuinventaario paljastaa seuraavaa:

 • Uusi päiväpeitto, tuli tarpeeseen sillä etsin väliaikaista päiväpeittoa edellisen siekaleiksi repeytyneen tilalle. Tosin tämä päiväpeitto on kyllä niin hieno, että en taida raaskia ottaa sitä käyttöön. Eli ehkä siis reissun hyödyllisin ostos.
 • 4 hengen aamiaisastiasto, jokainen setti käsittää neljä erilaista astiaa, joista kahdelle emme ole edes Suur-Emännän kanssa keksineet mitään järkevää käyttötarkoitusta. Sillä kyllähän 30m2 metsäpirtissä pitää olla erikseen aamiaisastiasto.
 • 6 kpl juomalaseja, koska juomalaseja nyt vaan talossa pitää olla. Eikä mainita isännälle mitään niistä edellisistä juomalaseista, jotka olen edellisillä reissuilla ostanut. Tosin näitäkään ei oteta käyttöön, ennen kuin talo on valmis.
 • jouluvalosarja
 • toinen valosarja, joka ei ole niin jouluinen.
 • Posliinisia kaapinvetimiä 6kpl, joille ei ole mitään käyttötarkoitusta tässä vaiheessa.
 • syömäpuikot, koska raksalla tarvitaan ehdottomasti syömäpuikkoja.
 • suihkuverho. Kyllä, tämä oli erittäin tarpeellinen, varsinkin kun taloon tulee suihkukaappi.
 • Lasinen saippuapumppu, jota tosin ei varmaan ikinä pysty käyttämään, ettei Joku hajoita.
 • Toinen lasinen saippuapumppu, koska oli alennuksessa ja kivan vaaleanpunainen.
 • Miniatyyrikokoisia verhotupsuja, koska pidän verhotupsuista.
 • Muovinen tarjotin, jota tarvitaan ehdottomasti grillikautena tavaroiden kiikuttamiseen. Tai aamiaisen tarjoiluun vuoteeseen, kuten Isäntä totesi toiveikas ilme kasvoillaan.

 

img_2317

Aloitapa valikointi tuosta. Ja kaikki todellakin pitää hipelöidä läpi.

 

img_2329

Juomalasifinalisteista keskimmäinen voitti matkan eksoottiseen peräpohjolaan kera viiden toverinsa.

 

img_2306

Muutamat vetimet hyppäsivät kyytiin. Ei sitä tiedä, koska tulee tarpeeseen.

 

img_2278

Kylppäriosasto.

 

 

img_2290

Suihkuverhoja, tuo pandakaveri lähti saman tien mukaan. Oranssi verho lähti sen takana lymyävän Suur-Emännän matkaan.

 

img_2297

Verhoja

 

img_2295

Verhotupsut, nuo heikkouteni.

 

 

img_2321

Näitä kuolasin pitkään puutarhakäyttöön. Ovat muovisia nimittäin, joten ei haittaisi vaikka tuuli kaataisi. Mutta en raaskinut. Joku raja kai pitää olla?

 

 

 

img_2309

25 minuuttia pytingissä.

 

img_2327

Näitä astioita lähti kainaloon useampia. Jälkikäteen harmittaa, etten ottanut koko settiä sillä Isäntäkin innostui kuosista.

 

img_2328

Tarjotin. Tarvitsen ehdottomasti tarjottimen. Koska tarjotin.

 

img_2360

Joulu tuli taloon. Sotasaalis uskaltauduttiin levittämään esille Suur-Isännän vetäydyttyä levolle. Jottei Isäntä olisi jäänyt nuolemaan näppejään, ostimme laadukkaan mittanauhan tuliaisiksi. Ihan reilu jako, sanoisin.

 

img_2364

Päiväpeitto. Jota tosin ei voi käyttää, koska on liian hieno.  Piti vielä palata takaisin putiikkiin, koska olivat unohtaneet myydä ensimmäisellä kerralla.

 

img_2368

Saippuapullot ja juomalasit. Takana Suur-Emännän ostama korurasia ja verhotupsut.

 

img_2498

Syömäpuikot, valurautainen kissakoukku ja isännän mitta. Ja mitta on ihan oikea fiini merkki, siinä oli hälärit ja kaikki. Kompensoi mielestäni täydellisesti allekirjoittaneen roinamäärän.

img_2379

Vähemmän jouluinen valosarja, henkilökohtainen ja Suur-Emännän suosikki.

 

img_2527

Uusi aamiaisastiastomme. Oikeanpuolesten kaverien työnimet ovat tällä hetkellä teepussikuppi 1 ja teepussikuppi 2. Eli ei mitään hajua mitä noillakin tekee. Mutta ovat tosi kivat.

 

 

Lisäksi kuolasin ihanien ruusuteekuppien perään mutta päätimme Suur-Emännän kanssa, että paljon järkevämpää on lähteä etsimään niitä teenjuonnin mekasta, eli eräästä angolosaksisesta saarivaltiosta. Hear, hear.

 

img_2323

Ah, niin ruusuista.

Nämä kaikki löytyivät siis yhdestä ja samasta n. 80m2 sisustuskaupasta, jossa olemme vierailleet ehkä muutaman tusinan kerran. Hyvälaatuista tavaraa suomalaisittain naurettavaan hintaan. Ja joka kerralla haaviin tarttuu aika paljon asioita sillä valikoima vaihtuu taajaan ja jostain syystä aina osumme paikalle alennusmyyntien aikaan. Ja silloinhan on moraalinen velvollisuutemme tukea Portugalin kansantaloutta. Tällä kertaa melkein rikoimme ostosretkien kultaista Osta-vain-sen-verran-kuin-jaksat-kantaa-sääntöä. Onneksi auto oli parkkeerattu varsin lähelle ja itse olen ollut kaukaa viisas ja käynyt taajaan kuntosalilla.

 

img_2270

Sisustusmatkamme pyhiinvaelluskohde. Ja apua, niillä on nykyään myös nettikauppa. Tosin eivät toimita Suomeen. Huh!

 

Kun vielä visiitti vanhan autokaupan tilalle perustettuun osto- ja myyntiliikkeeseen poiki pienen lipaston kotiinviemisiksi oli sisustusretki virallisesti menestys. Siitä tulokkaasta lisää seuraavassa osassa…

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s